logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Hvitkinngåsa er middels stor med en vekt på 1,5-2 kg og lengde på ca. 60-70 cm. Omtrent halvparten så stor som Kanadagåsa. Disse Hvitkinngjessene ble observert i Østensjøvannet, Oslo i April. Hvitkinngåsa hekker på Svalbard, Grønland og Novaja Semlja.

De trekker mot Skottland, Nederland og Tyskland hvor de overvintrer. Det er en egen hekkebestand i Bunnefjorden i Oslo som vanligvis trekker mot Nederland. Noen få individer overvintrer i Norge og deriblant ved Østensjøvannet.  Svalbardbestanden har flere stoppsteder langs trekkruta. Vanlige rasteplasser er ved Helgelandskysten og Vesterålen, der den beiter seg opp i vekt, før den fortsetter den lange ferden.
Hvitkinngåsa er monogam og har vanligvis samme partner hele livet. Reirplassene finner den i bratte fjell langs kysten, nærmest utilgjengelig for fjellreven. I mangel av fjellskråninger kan den også hekke på holmer og skjær. Hekkeperioden er april-juli, og den legger gjerne 3-5 hvite egg, med en rugetid på 24-25 dager. Ungene er flygeferdige etter 7 uker, men legger på svøm allerede etter 3 dager for å finne mat. Familiene drar gjerne inn til fastlandet etter klekkingen for å finne mer matrike områder.
Føden består av gress, hvitkløver, starr, og vierskudd.

hvitkinngas1

DMC Firewall is a Joomla Security extension!