logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
pilfink

Pilfinken er så vidt mindre enn gråspurven. 14 cm lang og veier 23 gram. Det er lettest å skille den fra gråspurven ved at pilfinken har en svart kinnflekk på hvit bakgrunn. Issen er kastanjebrun, hann og hunn er like. Den opptrer ofte sammen med gråspurven.

Pilfinken er mest utbredt på Østlandet og i Rogaland. Den trives i parker og jordbruksområder. I byer forekommer den der det er vegetasjon. Innenfor enkeltområder på Østlandet øker bestanden. Enkelte områder som i Finnmark varierer bestanden. Totalt i Norge antas det å være rundt 100 000 individer.

Ruger i kolonier og lager reir i hull i trær eller bygninger. Pilfinken er hovedsakelig monogam, men kan ta til seg enker i nærliggende reder. Hekker fra april og kan ha 2-3 kull i året med 4-6 egg.

Den er hovedsakelig en standfugl, men enkelte individer ser ut til å trekke sør og sørvest. Maten består hovedsakelig av frø og insekter, og den spiser helst fra bakken.

pilfink1

 

Our website is protected by DMC Firewall!