logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

I denne trinn for trinn guiden viser jeg hvordan man binder en streamer som "alltid" gir sjøørret. Jeg kjenner ikke navnet på originalen derfor har jeg gitt streameren et eget navn som navnet gjenspeiler min erfaring med flua.

Denne har jeg hatt spesielt gode erfaringer med på sjø-ørret. Da særlig på våren. Har ikke prøvd denne ut på innlandsørreten. Har vist seg spesielt god mot kvelden. (Tekst og foto: Ole-Bjørn Johansen)

Ordforklaring: En "streamer" bindes som en flue og skal etterligne ørretens byttedyr. Et annet uttrykk er "vippfinish" som nevnes nedenfor. Det betyr rett og slett avslutningsknute.

Materialer:

Krok: Streamer str. 10-6

Kropp: Soft dub, brun.

Hale: Antron body-wool eller rødt ullgarn.

Fortygning: Bly eller kobbertråd.

Ribbing: Sølvtinsel.

Hackle: Grizzly hane nakke.

savetheday1Fest bindetråd og surr på fortygning fra midten og fremover. Sikre fortygningen ved å ta noen runder med bindetråden, fortygningen kan ha en tendens til forflytte seg under kastingen.

savetheday2Bind inn hale.

savetheday3Napp ut og bind inn grizzly hane nakke. Ribb nedre del (den bustete delen av stammen) for fjær før du binder inn hacklet. Velg ei fjær med litt grov stamme.

savetheday4Bind inn sølvtinselet.

savetheday5Bind inn soft dubbingen.

savetheday6Surr dubbingen helt frem til hodet.

 

savetheday7Surr frem sølvtinselet i store åpne turninger.

 

savetheday8Surr grizzly hacklet mellom sølvtinsel surringene. Bygg opp hodet og avslutt med vippfinish og lakker hodet.

savetheday9Klipp halen så det står igjen ca 5 mm, ta flua ut av stikka. Friser hacklet på flua, det er ikke så nøye hvor symmetrisk den blir.

God tur og skitt fiske!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!