logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Bryting

Trening på naturlig vis

Mange nordmenn bruker naturen til vandring til fots eller på ski. I økende grad har vi også tatt i bruk sykkel i naturen hele året. Men det finnes mange måter å nyte naturen på. La oss se på bevegelsen som kaller seg MovNat (Move Naturally eller natural movement). Her brukes naturen til å trene opp kroppen på en mest mulig naturlig eller opprinnelig måte.

De har en ideologi som sier at vi mennesker i det moderne samfunn lever som i en zoologisk hage, hvor kroppen ikke får fungere som den er ment fra naturens side. Dermed oppstår en rekke sykdommer eller plager som smerter i muskler og skjelett, vi blir passive, økt depresjon og mangler vitalitet. Slik vi kan se dyrene i zoologisk hage.

trening1595Det er ikke naturlig for oss og vi kan gjøre noe med det. Løsningen er ikke helsestudio med sine repeterende bevegelser i maskiner, hvor du ofte bare trener en muskel om gangen. De ser heller tilbake i tid. Hvordan levde mennesket når de måtte bruke kroppen for å overleve? Når bruker man kroppen slik den er laget for å brukes? Svarene ligger i å gå ut i naturen og klatre i trær, løp i terrenget og løft på stein og tømmerstokker.

MovNat tilbyr kurs og workshops, men man kan også bli inspirert av deres videoer til å bruke naturen som treningsarena. Prøv å gå utenom stier og veier på tur i naturen. Da må du bevege deg i terrenget og forsere hindringer. Selv i gåtempo kan pulsen stige. Prøver du å løpe, stiger pulsen raskt til maks. Kryp under et kratt for å bruke musklene i kroppen, balanser på trær som er tatt av vinden eller klatre opp en bergvegg framfor å ta den enkle stien. Da har du trent styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet på samme tur og du trenger ikke økten på helsestudio. Du trenger ikke kjøpe deg allslags tullete treningsutstyr som skal være godt for det ene eller det andre, for alt finnes i naturen.

Om du ikke synes det er for pinlig dersom andre ser deg oppføre deg som en ape, vil du trolig synes det er gøy. Det blir kanskje mindre pinlig om dere er flere ”aper” sammen. Ta en titt på videoen og se om du kan bli inspirert til nye måter å være i naturen på.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!