logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
En blåmeis setter pris på et frøhjerte

Når mørketida kommer er det kjekt å ha noen aktiviteter innendørs også. Lager man sin egen fuglemat kan man eksperimentere med hva slags frø som fungerer best på de ulike fuglene.

Du har også full kontroll på hva fuglematen inneholder. Vi lager den selvfølgelig uten tilsetningsstoffer og uten salt. Fuglematen vi viser her er veldig enkel å lage og er mer dekorativ i hagen enn for eksempel meisebollene i nett som du kjøper i butikken.

fuglemat

Utstyr:

  1. Frøblanding 600 gram

  2. Kokosfett 250 gram

  3. Tråd

  4. Former

  5. Bakepapir

fuglemat1

 

Smelt fettet på svak varme i en kasserolle.

fuglemat2

Når fettet er smeltet, heller du i frøblandingen.

fuglemat3

Bruk så mye frø at det ikke er flytende fett igjen. Rør godt slik at frøene blandes med fettet.

fuglemat4

Når det gjelder valg av former, bruk kreativiteten. Pepperkakeformer gir fine figurer. En avklippet melkekartong eller engangsplastkopper kan på den annen side gjøre det enklere for de minste barna. Et skall fra en halv kokosnøtt gir en rund form. Bruk en sleiv eller skje til å fylle formene med.

fuglemat5

Fyll frøene halvveis og legg en tråd i før du fyller opp resten. Du kan også feste en blomsterpinne i enden av tråden slik at tråden sitter enda bedre fast i frøblandingen. En annen mulighet er å lage et hull før den stivner og så senere tre en tråd gjennom hullet.

Når du har fylt formen helt full, må fuglematen settes til kjøling for å bli stiv. Den kan settes i kjøleskapet over natten, i fryseren eller legges ute hvis det er kaldt.

fuglemat6

fuglemat8

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd