logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

fugl

  • Kjøttmeisen er en fugl som drar nytte av menneskene. Den oppsøker for eksempel foringsplasser om vinteren og legger gjerne reir i fuglekasser. Den forekommer oftest i løvskog og blandingsskog, men er mer sjelden i ren barskog.

  • Her finner du knoppsvanen.
    Knoppsvanen finner vi mange steder i lavlandsområdene på Østlandet, Sørlandet og opp til Rogaland. Mer sporadisk er den observert hekkende i Oppland og Hedmark. I sommerhalvåret er den observert i Troms og Finnmark. Den kan bli svært tam og har blitt satt ut i parker, i områder den vanligvis ikke hekker.

  • Midt i snøsmeltinga tok vi fram syklene og syklet til Østensjøvannet. Hvordan er fuglelivet der tidlig på våren? Det er spennende å se om det har kommet noen nye fuglearter i år.

  • Kjennetegn.18 cm lang, vingespenn 25-30 cm og en vekt på 17-25 gram. Den kalles også vippestjert fordi den ofte sitter å vipper med stjerten. Ansiktet er hvitt med svart isse og nakke.

  • Kjennetegn.11 cm lang, omtrent som blåmeisen, bare slankere. Vekt 7-12 gram. Den er meget aktiv og blir sjelden sittende lenge om gangen. Den er ikke så lett å skjelne fra andre sangere, særlig blandes den lett med gransangeren.

  • Mellomskarv (Phalacrocorax carbo sinensis)

    Jeg er vant med å se skarv på Helgelandskysten og ble overrasket når jeg så skarv på Gjærsjøen og Sværsvann utenfor Oslo. Det er da snakk om mellomskarv som er en underart av storskarven.

  • Munken er en spurvefugl tilhørende familien sanger. Sangen regnes for å være vakker. Lærer man seg sangen er det lettere å oppdage munken, da den er flink å holde seg skjult.

  • Pilfinken er så vidt mindre enn gråspurven. 14 cm lang og veier 23 gram. Det er lettest å skille den fra gråspurven ved at pilfinken har en svart kinnflekk på hvit bakgrunn. Issen er kastanjebrun, hann og hunn er like. Den opptrer ofte sammen med gråspurven.

  • Når kvelden kommer og vi tar fram soveposen skaper ringdua stemning med sine spøkelsesaktige "hoo-hroo". Sangen ligner skogduas, og det er lett å forveksle de to.

  • Kjennetegn.14 cm lang, vingespenn 20-22 cm og en vekt på 16 gram. Det mest iøyenfallende er det oransje brystet og ansiktet. Kroppsfasongen er rund og til den lille kroppen virker bena lange og tynne. Ungfuglene er brunspraglete.

  • Kjennetegn.Det mest karakteristiske med denne fuglen er den rustrøde kanten under vingene og en lys stripe over øyet. Det spettede brystet ligner andre troster. Den er 21 cm lang og veier 60 gram med et vingespenn på omlag 34 cm.

  • Sangsvane (Cygnus cygnus)

    Her finner du sangsvanen. Sangsvanen hekker på Island, arktiske delene av Skandinavia og Russland. I Norge hekker sangsvanen hovedsakelig i Finnmark og Troms samt noe i Nordland.

  • Slik jula er et lyspunkt for mange, er også sidensvansen hyggelig å se i den mørke årstiden. Mens mange fugler forlater oss og trekker sørover om høsten, kommer sidensvansen fra sine nordlige hekkeområder til sørlige trakter i Norge.

  • Kjennetegn
    Det stiligste kjennetegnet er den pistrete sveisen på bakhodet. Hannen har grønnglinsende svart hode, mens hunnen har brunt hode. Hannen har skarpere overgang mellom hodefarge og brystfarge enn hunnen. Nebbet er smalt.

  • Det vitenskapelige navnet betyr liten høne med gulgrønne ben. Sivhøna er en tranefugl i riksefamilien.


    Kjennetegn Den er mindre enn sothøna med sine rundt 33 cm og en vekt på 300 gram. Det mest iøyenfallende er et rødt panneskjold og rødt nebb med gul spiss. På den svarte kroppen går en hvit linje langs kroppssiden. Den nikker med hodet når den svømmer.

  • Det mest iøyenfallende med sothøna er det hvite panneskjoldet mot den helsvarte kroppen. Hvitt nebb er det heller ikke så mange fugler som har. Øynene er mørke og rødlige. Et annet særtrekk er den runde kroppen som gir den en hønepreget form.

  • Kjennetegn.14 cm lang med en vekt på 23 gram. Langt, spisst nebb og langstrakt hode. Svart strek over øyet, kort hals og kort stjert. Blågrå overside, hvitaktig under og rødbrun på sidene bak.

  • Kjennetegn.Stæren er en spurvefugl tilhørende familien stær. 21,5 cm lang og en vekt på 60-90 gram. Hode og kropp ligner svarttrosten, men stæren har lengre, spisst nebb.

  • Kjennetegn.Steinskvetten er en spurvefugl og tilhører trostefamilien. Hannen er lettest identifiserbar med svart maske over øynene. Hunnens maske er svakere. Hannen er grå på hodet og ryggen, hunnen gjerne brunere.

  • En av våre mest fargerike fugler. Første gangen man ser den, er det lett å tro det er en tropisk sjeldenhet på ville veier.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd