logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Bombeflyver. Gråtrosten kan være en ordentlig møkkafugl. Kommer vi for nær reiret kan den bombe oss ved å slippe avføring og holde et svare leven. Siden de gjerne hekker i kolonier blir det fort rene bombeskvadronen vi har over oss. Den kalles også skittrast og sjuttutrast.

gratrostungeHvor finner vi gråtrosten? Gråtrosten er utbredt over hele landet og er vår vanligste trostefugl. Den kan overvintre, eller den trekker sørover i Europa. Vår og sommer er det meitemark og insekter på menyen, mens høst og vinter er det bær. Flokker av gråtrost kan ha tatt det meste av blåbæra dersom du er sent ute på blåbærtur et år, og gjett hvem som er tyven i jordbærhagen. I skogen legger den reir i trær, mens på fjellet ligger reiret på bakken eller i busker. Den ser ut til å være meget tilpasningsdyktig.

Kjennetegn En mørk strek over øyet gir den et skarpt blikk. Brystet er gyllent med mørke flekker. Nebbet er guloransj med en mørk spiss. Hodet er grått og ryggen brun, mens stjerten er svart. I flukt synes hvite undervinger. Den er lett gjenkjennelig på lyden: Kraftige og gjentagende "tsjakk-tsjakk".

 gratrostrede

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd