logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
En admiral viser sine farger

Endelig en sommerfugl som ikke kan forveksles med andre. Den ligner ingen annen. Videre finnes den i hele Norge, fra nord til sør, selv om det er færre funn lengst nord.

Admiral (Vanessa atalanta)

Arten immigrerer fra Sør-Europa til Norge hvert år i varierende antall. Den klarer ikke å overvintre i Norge, men trekker til varmere strøk igjen. De første admiralene kommer til Norge i mai. De forplanter seg slik at vi får en ny generasjon admiraler om høsten.

Den er lett gjenkjennelig med svart farge på vingenes overside. Hver av vingene har et oransj bånd. Bakvingen har i tillegg blå flekker, slik det framkommer av bildene. Undersiden av vingene er kamuflasjefarget. Størrelsen er stor med et vingespenn på 53-63 millimeter.

Artsdatabanken beskriver larven slik: «Den finnes i to fargeformer: en svart med svarte torner og en grønn med hvitgule torner. Den har en avbrutt gul sidelinje som ikke når de fremste leddene, samt flere gule og blå prikker. Føttene er gulbrune. Larven blir 40 mm, og forpupper seg hengende i vegetasjonen. Puppen klekker etter et par uker.»

Admiral er klassifisert i familien Nymfevinger i slekten Vanessa.

Den er ikke avhengig av en spesiell biotop og kan således finnes på flere ulike steder. Admiralen på bildet satt på en Blåknapp på en åpen, fuktig eng i skogen.

admiral1

Our website is protected by DMC Firewall!