logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Som du ser av bildet er vingene fløyelsaktig brunsvarte med et rødbrunt bånd. Den fløyelsaktige glansen er mest framtredende når sommerfuglen er nyklekt. Den mørke fargen kan ha bidratt til at sommerfuglen også har gått under navnet Skogdjevel.

På det rødbrune båndet sitter flere små "øyne". Det vi ikke ser på dette bildet er at på bakvingens underside er det et lite hvitt bånd. Dette er en av våre vanligste sommerfugler, og den er utbredt over hele landet.

Individet på bildet ble funnet i en menneskeskapt lysning i skogen med gress og blomster. Det er på slike steder med mange blomster at Fløyelsringvingen trives. Gullris er en av favorittplantene den drikker nektar av. Den sitter som regel ikke lenge på hver blomst, men flytter seg raskt fra den ene til den andre.

Larven er sandfarget og lever på myskegras. Ryggen er mer hvit med en brun midtlinje. De mørke åndehullene har en hvit sidelinje. Puppen ligger på bakken under en gresstue. Larven overvintrer to ganger, fordi den bruker to år på å utvikle seg. 

Du finner Fløyelsringvingen utviklet og flyvedyktig i perioden juli-august.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd