logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Neslesommerfuglen er blant våre vanligste dagsommerfugler, og er ofte tidligst på vingene om våren. Kanskje så tidlig som i mars. Det er da de voksne individene som har overvintret vi ser.

Du har kanskje sett svarte larver med pigger på brennesler? De skal bli til de vakre neslesommerfuglene. De spiser seg store og fete på brennesler før de går inn i puppestadiet. Derav navnet neslesommerfugl. I juli skjer den store forvandlingen. Fra å være en svart larve med gule prikker på ryggen, kryper nå en brun-oransje sommerfugl ut. Den strekker på vingene og flyr resten av sommeren til de må finne et egnet sted å overvintre. Da har det gjerne blitt september.

Hvordan vet vi at det er en neslesommerfugl vi har funnet? Se på bildet for å finne kjennetegn. På framvingene har den svarte og gule flekker på den oransje bakgrunnen. Litt lenger ned på framvingene er to sorte mindre flekker. Ytterst på vingene går et mørkt bånd med blå flekker. Vingespennet er på 4-5 cm. Undersiden av vingene er mørkebrune. Den lever over hele landet slik at funnsted vil ikke være til hjelp i å bestemme arten. Men desto større er sjansen å finne den. Ofte finner vi den nær bygninger hvor det vokser blomster.

Our website is protected by DMC Firewall!