logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Fotografering er en gjengivelse av et motiv. Hvordan vi velger å gjengi en virkelighet har mye å si for hvor interressant et bilde blir. Bildet farges av det tekniske utstyret, men enda viktigere av den som tar bildet.

Et motiv kan framstilles på ulike måter og gi en annen fortelling.

La oss se på hvordan et spindelvev kan gjenfortelles på ulike måter.

spindel

Spindelvevet over får liv og innhold av edderkoppen som spiser byttet sitt. Men det er ikke så kreativt fordi det gjengir en edderkopp i sitt spindelvev og ikke så mye mer. Bildet under viser en annen måte å se et spindelvev på. Spindelvevet er dekket av frost og edderkoppen er ferdig for sesongen. Sollyset får frosten til å glitre. Mønsteret blir viktigere enn "monsteret".

spindelvev595

En tredje variant av spindelvevet er å gjøre trådene uskarpe slik at de ser ut til å reflektere mer lys. Lyset blir mer framtredende og spindelvevet blir mindre klart som motiv. Alle bildene har gjengitt spindelvev på forskjellige måter. Hvilket bilde man foretrekker er nok ganske individuelt. Vi som ser har ulike fortolkningsbakgrunner og vil tillegge hvert bilde ulike meninger. Som regel vil det likevel hjelpe å skjønne hva fotografen prøvde å formidle.

spindel1

 

Our website is protected by DMC Firewall!