logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Lei av de hvite eggene du får i butikken? Hva med blågrønne egg? Med hønerasen Cream Legbar får du akkurat det. Det blir litt mer stas med ting som ikke masseproduseres.

Blågrønne egg

Høne som legger blågrønne egg

Cream Legbar er en middels stor høne på 2,5 kg. Den er aktiv og rask til bens. I vår hønseflokk framstår den som atletisk og flyr lett opp til de øverste vaglene. Høna kan være litt mer årvåken enn roligere raser. Fordelen er at den reagerer raskere på rovfugler på himmelen. Den legger 200 egg i året. Eggene er i størrelse M. Høne og hane kan skilles fra hverandre som små kyllinger ved at hunnen har en mørk stripe over hodet, men hannens stripe er svakere. Andre høneraser som legger blågrønne egg er Araucana, Ameraucana og Silverudds blå.

En Faverolle som er våt i skjegget

Gulbrune egg

Vil du heller ha gulbrune egg kan laksefarget Faverolle være et forslag til hønserase. Faverollen er en tung rase opp mot 3,5 kg. Det komiske utseende med skjegg passer godt til en litt komisk væremåte. Den er saktmodig, rolig og en dårlig flyver. Lite atletisk og spretten. Når jeg åpner hønsegården er den sistemann ut. Den lar gjerne andre høner prøve noe nytt før den prøver seg selv. Likevel klarer den det meste, bare den får litt tid på seg. Den er anvendelig både som kjøtt og egglegger. Som du skjønner reagerer den ikke like raskt på rovdyrtrussel. Til forskjell fra andre høner har den fem tær. Noen ganger kan man få inntrykk av at den har en tommel for mye, fordi den er litt klossete i bevegelsene. Faverollen legger 200 egg i året i størrelsen 55-60 gram eller medium.

Mørkebrune egg

Er du ute etter mørkebrune egg finnes det raser som Maran, Welsumer og Barnevelder.

Et lite OBS når du kjøper høner: Noen ganger kan eggfargene avvike fordi oppdretteren ikke har vært påpasselig nok i avlsarbeidet.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!