logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Turmulighetene på fjellet i Nesbyen er gode også sommertid, selv om det er flere løyper om vinteren. Nesbyen ligger i Hallingdal sammen med andre kjente steder som Hemsedal, Gol og Geilo (Hol). Fjellet er preget av lave og nokså avrundete topper.

nesbyenfjellDet gjør dem enkle å gå i, også for barn. De mange toppene ligger på 1100-1300 moh, hvor Hallingnatten er den høyeste toppen på 1314 moh.

Stigningene blir gjerne ikke på mer enn 200 høydemeter så man kan lett gå til og fra toppene. Et utgangspunkt kan være fra hytteområdene ved Nesbyen Alpinsenter, eller kanskje enda bedre ved Nystølen hyttegrend. Da er du nærmere fjellet.

Nærmest disse utgangspunktene ligger Åkrefjell 1209 moh og Trommenatten 1176 moh. Hver av toppene kan nås innen en drøy time, med barn bør man beregne noe lenger tid. 6-7 åringer går nok disse toppene uten problemer, dersom de er motivert for det. Fjelltoppene byr på god utsikt og store varder hvor du kan stemple klippekortet ditt. Klippekortet får du på turistkontoret nede i Nesbyen. Samtidig får du også et hefte med beskrivelse av de 12 toppene du kan stemple. En fin måte å bli kjent på.  

nesbyentakeNår vi var på fjellet i slutten av juli var multene røde og harde oppe på fjellet, mens lenger nede i dalskogen var de søte og gode. Noe som ikke var fullt så søtt, men heller spennende, var reinsdyrgevirene vi fant. Her er også flere fiskevann (i tillegg til Hallingdalselva) med ørret, røye, sik og abbor.

Det er mange attraksjoner i området dersom barna skulle bli lei av å gå i fjellet. Du kan gå til Langedrag Naturpark fra fjellet, men det blir for langt for barneføtter. Med bilen er du snart framme og kan oppleve ville og tamme dyr på nært hold. Mer ville dyr er det i Vassfaret Bjørnepark i Flå. Hallingdal Museum gir et innblikk i gamle dager og ligger i Nesbyen. Gardnos Meteorittkrater høres mer spennende ut enn hva det i virkeligheten er, etter vår mening. Det skyldes at du i liten grad kan se noe krater, men må forestille deg den 5 km vide dalen som et krater. Etter 650 millioner år har krateret naturlig nok endret karakter. For mer informasjon om attraksjoner og muligheter i Nesbyen kan du besøke www.nesbyen.no.

nesbyenmulte

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd