logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Steinalderstien er som en vandring i tid. Gjennom informasjonstavler underveis kan man forestille seg hvordan miljøet her var på den tiden.

Turområde: Nordland fylke, Vega kommune

Start: Liten P-plass innerst i Åkvika. Vika.

Severdigheter: Bosetninger fra steinalderen.

4arkupertvandrer

Vi parkerte bilen innerst i Åkvika. Tre voksne, en 11-åring, en 5-åring og en 1-åring i bæremeis (pluss en hund). Den første informasjonstavlen var plassert der stien begynte. Ungene som gikk på egne bein fløy avgårde for å finne neste informasjonstavle.

Kort tid etter hørte vi rop: -Her er en til! Vi kunne lese at her hadde det vært en bosetning fra Steinalderen. Etter hvert som vi kom lenger opp ble funnene fra steinalderen stadig eldre. Etter istiden sto havet høyere enn i dag. Etter hvert som havet sank fulgte bosetningene etter.

Plutselig kom bikkja med en fugl i kjeften. Det kunne se ut som en ung lirype. Når bikkja løp over heiene hadde fuglen trykket seg ned i lynga. Den ble dermed et lett bytte. Det var trist og beklagelig.

Lenger opp i lia fikk vi oss et par molter hver. Det var slutten av juli og fortsatt var det få molter som var modne. Desto mer krekling. Men det finnes bedre bærsteder enn her i steinaldermiljøet.

steinaldersti1Mot toppen dro vinden på og det var lett å forestille seg at steinalderfolket var utsatt for værets krefter. Denne dagen var det 10 varmegrader og sommer. -Er vi framme allerede? var det noen som ropte.

Da var det fram med stormkjøkkenet. Mens maten kokte gikk barna på jakt etter funn fra steinalderen. Kanskje kunne de finne en steinalderkniv? Dagens middag ble enkel gryterett. Men omgivelsene var bedre enn hva noen restaurant kan by på.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!