logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Årnestangen ligger i Nordre Øyeren naturreservat i Rælingen kommune i nærheten av Lillestrøm. Glomma, Leira og Nitelva renner ut i Øyeren og har dannet et deltalandskap med mange sandbanker og øyer.

Her er et rikt fugleliv.

6kmsh4arvandrersykkelfiskflatt

 

Utgangspunktet er en liten parkeringsplass ved Årnesveien eller parkering langs veien
GPS N 59 53.616 E 11 07.092

Koordinater ved Fugletårnet: GPS N 59 52.378 E 11 08.477 Kart UTM 32N 619880 6639201

arnestangen595a

Turen er på 6 km tur-retur og går på helt flat grusvei og sti. Turen er derfor lett å gå. Man går hele veien langs vannet i øst med jorder og åkre i vest. Stedvis er det sittebenker hvor man kan slappe av underveis. Ved nedbør kan det være gjørmete på stien.

Sør på tangen er det et tårn man kan gå opp i og nyte utsikten. Ta med kikkert og se hvilke fugler du kan oppdage. Det er i trekktiden det er flest fugler, dvs april-mai og juli-oktober. På vinteren kan det være mange sangsvaner som overvintrer. Foruten den vanlige stokkanda, er det en del krikkand og brunnakke.

Mange tar også med fiskestang, da man kan fiske langs hele stien. Litt sør for tårnet vil det komme et skjul for fuglekikking. Det går fint å ha med hund på turen, men husk at det er båndtvang her hele året.

Fiskearter

Det finnes mange fiskeslag: Gjørs, abbor, ørret, steinulke, hork, lake, ål, karuss, ørekyt, brasme, flire, laue, asp, vederbuk, stam, gullbust, mort, gjedde, krøkle, harr, lagesild, trepigget stingsild, nipigget stingsild, sik og bekkeniøye.

Beveren holder også til her. Er du heldig får du se den. I alle fall vil du se trær som er felt av bever langs stien.

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!