logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Denne rundturen i Østmarka er blåmerket og en populær tur for de som ønsker seg litt vekk fra folk flest, med mulighet for å treffe på dyr underveis.

Vi tok den som en dagstur med bålfyring, matpause og en avstikker underveis. 6-åringen trivdes godt underveis, men han ble også sliten på slutten.

8arvandrerkupert

Start: Sandbakken, alternativt Østmarkkapellet
Kartreferanse: Oslo Østmark 1:50 000 UTM 079 348

Fra Sandbakken gikk vi østover mot Tømmerholtjern og Eriksvannet. Sistnevnte et vakkert vann med hovedsakelig furuskog omkring. Litt spesielt er det at Eriksvannets vannføring går nordover, mens de fleste andre vann i Østmarka renner sørover.

Plankeveien fra Skjelbreia gikk over Eriksvann i retning Christiania i eldre dager. Langs Eriksvannets østside går stien nordover. Her er det flere fine plasser langs vannet som egner seg for å slappe av i sola og og fyre bål. Kanskje prøve noen kast med fiskestanga, også. Lengst nord går Eriksvannet over i en bekk som renner ut i Sør-Elvåga. I øst renner en bred bekk med god vannføring ut i Eriksvann.

vidvangsasen1Der stoppet vi for en drikkepause. Vi drakk rett fra bekken uten at noen av oss ble dårlig. Vannet smakte lett humus eller myr og var kaldt og avkjølende. Vi tok en bløt og myrete avstikker opp til Tretjerna for å finne igjen en tidligere bålplass. Etter grillinga var vi tilbake og fortsatte mot Sør-Elvåga. Framme ved denne ferskvannsreserven så vi mange nye spor etter beveren. Her er siste sjanse til å fylle vannflaskene. Nå snur rundturen, først vestover for så å gå sørover. Terrenget blir noe mer kupert og skogen blir tidvis mørkere, før man kommer opp på en bergrygg som man følger de siste to kilometerne tilbake til Sandbakken.

vidvangsaskart

DMC Firewall is a Joomla Security extension!