logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Fra Bysetermåsan i Østmarka går det grusvei fram til Vangen. Mange bruker sykkel eller barnevogn i disse omlag 4 kilometerne.

8arutsiktkupert

Kartreferanse: Oslo Østmark 1:50 000 UTM 128 345

Blir det for kjedelig å gå langs veien, har du et alternativ i en blåløype som også starter fra Bysetermåsan. Du kan stoppe på Vangen for en matbit eller se på dyrene på gården, om du vil.

tonekollen1På nedsiden av kafèen (mot øst) er det et løypekryss. Her starter blåløypa over Pølseberget i nordlig retning. Når du er nede på andre siden av Pølseberget går stien helt inntil Tonevann. Nå vil det være best å holde mot sør-øst. Opp til Tonekollen skal du forlate blåmerket løype og ta fatt på stigningen på en umerket løype. Den er likevel såpass godt opptråkket at du ikke vil ha vansker med å se den. Du kommer inn i naturreservatet og her er det god stigning helt opp til toppen. Dette er kanskje den beste naturlige utsikten i Østmarka. Kjerringhøgdas branntårn er jo menneskeskapt. Den beste utsikten fra Tonekollen er mot vest. Vannet nedenfor er Mosjøen.

Kort fakta:
Tonekollen har trolig navnet sitt fra torden, torne. Man antar at tordenskrallet høres godt i bergveggene og vannene omkring. I den bratte bergveggen mot vest hadde Milorg en tømmerhytte på en liten berghylle, som ble brukt som skjulested.

tonekollenkart

 

Our website is protected by DMC Firewall!