logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Tømmerholtjern ligger en liten kilometer øst for Sandbakken. Brede stier fører små føtter fram i svak motbakke. Det er et populært turmål for familier.

Her er det bygget en stor bålplass inntil vannet. Det er åpent landskap rundt vannet som er omkranset av svaberg i øst og vest. Spredt furuskog og myk lyng å gå på. En og annen torvhatt stikker opp av vannet. Ved gråvær og skumring kan man få følelsen av at Nøkken lurer under vannflaten. Vi har vært der mange ganger tidligere, men denne gangen ble vi lettere skremt.

Denne sensommerdagen var vannivået i tjernet sunket mer enn normalt. Resultatet var at jord og torv kom til syne over vannflaten. I det vi kom fram til tjernet så et av barna at det lå en pinne på torva. Barnet ville leke med pinnen og gikk for å plukke den opp, før de voksne fikk sukk for seg. Plutselig forsvant barnet ned i torva. Bare skuldre og hodet stakk opp over torva. Instinktivt og i brøkdelen av et sekund prøvde den voksne som stod rett ved siden av barnet å dra det opp. Resultatet ble at den voksne sank ned i torva til hoftene. Det var umulig å skille mellom fast og løs grunn. Vi andre voksne fikk dratt opp barn og voksen så raskt vi maktet. Vi var livredde de skulle synke lenger ned. De to var søkkvåte og dekket med torv og gjørme. Mektig sjokkerte fikk vi fyr på bålet og tørket klærne. For å riste av oss skrekken tok vi oss god tid til lek og moro resten av dagen. Er det noe rart at man trodde på Nøkken i eldre tider?

Bildet er fra en hyggeligere tur og viser bålplassen ved Tømmerholtjern.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd