logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

I slutten av mars gikk turen til tårnet som rager høøøyt over bakken. De minste barna (5 år) var veldig spente på å klatre opp i tårnet. Dermed var motivasjonen lagt allerede ved start.

Turområde: Østmarka, Oslo
Start: Bysetermosen.
Severdigheter: Bysetra, branntårnet.

4arvandrerutsiktkupert

Det var en god ting, for værgudene var ikke med oss. Det regnet og sluddet hele turen. Selv med 5 varmegrader skulle det vise seg å bli en kald tur. Vi vasset i snø til midt på barneleggen. Hele turen gikk for det meste oppover og var til tider nokså bratt.

De første hundre meterne går langs en vei, før blå sti brått tar av til venstre og stigningen begynner. Etter kort tid er vi på Bysetra, en gammel seter som i 1835 ble brukt som husmannsplass. Her måtte vi utforske den gamle bygningen og snakke om hvordan de levde i gamle dager. Den andre bygningen er i bruk av speiderne. Her er også en flott rasteplass. Vi følger igjen den blåmerka stien som fortsetter i motbakken bak setra.

Den bløte snøen i motbakken tærer på de minste. Men snart er vi opp på et lite platå der vi møter et skilt til Kjerringhøgda. Den dype snøen gjør det nødvendig med en liten pause. Men raskt er energien tilbake og vi følger skiltet på umerket sti. Den blåmerka stien forlates for den tar oss ikke mot toppen.

Etter mer stigning, passering av en myr og enda mer stigning, roper plutselig et barn: "Jeg ser branntårnet!". Alle barna spurter fra far opp den siste kneika. Før far får bedt barna være forsiktig, er de første allerede på vei opp i tårnet.

På toppen blåser det godt. Vi er høyt over bakken og det kiler litt i magen. Den vanligvis fantastiske utsikten er gjemt i tjukk tåke. Det var godt vi hadde høyhalsete gensere. Vottene er klissvåte av å holde i det våte rekkverket. Når vi senere slår leir inne i skogen hvor det ikke blåser, blir de våte vottene et stort problem. Alle har vi raskt stivfrosne fingre. Vi bryter leiren etter å ha fortært matpakka. Nedover Kjerringhøgda til Bysetermosen går det raskt. Men først må en av barna plumpe ut i en bekk, slik at turstøvlene fylles med iskaldt vann.

Vi lærte at det var nødvendig å ha med ekstra votter og sokker i sekken. Vi var glade for at vi hadde varm kakao med.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!