logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

En av severdighetene i Østmarka er Dryppet, vannstrålen som kommer ut av fjellveggen.

Noen tenker kanskje at dette er en kilde som springer ut av berget. Det ser slik ut. Egentlig er det en bekk som du kan se dersom du går lenger opp. Den renner stedvis under bakken til den kommer fram i sprekken i bergveggen. Dermed er nok ikke vannet særlig renere her enn i de fleste andre rennende bekker i marka. Men vannet er virkelig mer fascinerende, og kan virkelig være vakkert. Det er et fint sted for å fylle vannflaska.

Starter man ved Grønmo går man forbi golfbanen og opp til høyre i retning Østmarkkapellet. Her bærer det oppover helt til Rundvannet. Ta til venstre eller i nordlig retning langs vannet. Her kan du velge enten blå eller rød løype. Tar vi rød løype, følger vi den til vi kommer til et stikryss. Her ligger Dryppet innenfor en radius på om lag 50 meter. Det går en liten umerket sti fra veikrysset som leder til Dryppet. Med GPS kan du skrive inn koordinatene for lettere å finne fram.

Dryppet tar seg best ut når det ikke er tørke. Bildet er tatt etter nedbør. Derfor er det et fint turmål selv om det regner.

6kmsh6arkupertvandrer

Start: Grønmo. Annet bra utgangspunkt er Skullerudstua.
Koordinater: GPS N59 51.487 E010 52.485
UTM 32N 605007 6637096

rundvann

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd