logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Jettegryte

Jettegryta

 på Grønliåsens vestside er ikke av den største sorten. Men den er dypere enn du tror. Rundt 80 cm dyp og rundt 40 cm bred.

 

5km6arkupertvandrer

Koordinater Jettegryta: GPS N 59 49.528 E 10 49.355

Jettegryta ble antakelig dannet på den tiden isen lå over Grønliåsen. Steiner og smeltevann har beveget seg i en sirkel og sakte erodert ut en grop i massivt fjell.

Navnet Jettegryte kan oversettes med trollets kokekar. Slike Jettegryter finnes mange steder i Norge. Noen er flere meter store, mens andre er bare noen desimeter.

Vi befinner oss i Oslo sør og du kan orientere deg nærmere på kartet under.Utgangspunktet vårt var ved husmannsplassen Burud, lengst nord ved lysløypa i Grønliåsen. Derfra fulgte vi Oldtidsveien sørover åsen. Vi legger ruta om Solkollen som er en hyppig frekventert bålplass etablert av Grønliåsens venner. Derfra følger vi Oldtidsveien litt lenger sør, før vi tar av på en mindre sti i retning vest. Her bærer det nedover til vi i neste stikryss møter på Jettegryta. Fra trollets gryte følger vi en av de mange stiene nordover som tar oss tilbake til utgangspunktet igjen.

Kommer du med tog eller buss, er Hauketo stasjon nærmest. Med bil kan man parkere ved Hauketo barnehage.

Powered by Wikiloc
DMC Firewall is a Joomla Security extension!