logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Gruven

Turen til gruva er meget lett å gå. Du går store deler av turen på skogsvei i flatt terreng. Gruva var trolig i drift fra 1880-årene og fram til begynnelsen av 1900-tallet. Feltspat ble ofte brukt til å lage porselen, keramikk og glass.

vandrer

4km6arflatt

Feltspatgruva i Råde

Turen starter fra Batteriveien. Fra bommen på Batteriveien er det 2 km til gruven. Her går man på skogsvei langs vestsiden av Isebakktjernet til nordenden av tjernet. Ved stikrysset rett etter bekken som renner ut i tjernet, tar du til venstre, nordlig retning. Denne følger du til du ser konturene av gruva oppe til høyre.

 

Gruva er som en åpen hall uten ganger. Bålplass er etablert med sittestokker rundt. Går du opp på berget oppe på gruva, vil du få utsikt over skogen. På vestsiden er det bratte stup.

 

Adkomst.

Med bil fra E6 ta av ved Åsgårdkrysset mot Råde/Svinndal. Følg riksvei 118 i de to neste rundkjøringene. Ta til venstre inn på veien som heter Rabben. Ta til høyre for å holde deg på Rabben. Ved en snuplass går batteriveien til venstre. Denne grusveien ender i en bom. Parker bilen langs Batteriveien eller ved snuplassen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!