logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Fotografere buttsnutefrosk

I en sølete dam var det begynt å komme eggklaser i vannskorpa. Ingen frosk var å se. Det var bare å sette seg ned og være helt i ro. Etter noen minutter kom de første froskene til overflaten. De var for langt unna til å fotografere, så det var bare å vente å se om noen kom nærmere. Til slutt dukket det opp en i passe avstand. Se bildet over.

 

Jeg ønsket å ta bildene fra en lav vinkel. Det var bare å legge seg på magen i gjørma. Stativet får jeg ikke så lavt, så jeg støttet hånda på bakken. Bakken var likevel høyere enn vannflata, så jeg kom så langt ned det var mulig uten å ligge i vannet. På andre siden av dammen lå et par oppe på hverandre. Det kunne vært et fint motiv. Kunne jeg klare å bevege meg dit uten at de stakk av gårde? Etter litt prøving og feiling fant jeg ut at dersom jeg tok hvert skritt så sakte som 3-4 sekunder, så ble de ikke skremt. Så lenge jeg ikke tråkket på en kvist, eller tråkket for hardt ned slik at den gjørmete grunnen beveget seg.

buttsnutefroskpar

Bilde av par 1/125 f5,6 ISO 1600 105 mm 

Jeg lette etter måter å ta bildene annerledes på. Etterhvert fikk jeg øye på en mygg som satt på en frosk. Kanskje det kunne bli et annerledes bilde? Jeg prøvde å sette fokus på forskjellige områder. Jeg skulle ha forsøkt med ulike blenderåpninger og kanskje fått større deler av motivet skarpt. Men tiden er kort og plutselig var frosk og mygg borte.

mosquitoonfrog690

Bilde med mygg 1/160 f5,6 ISO 1250 105 mm

Linsen som ble brukt er en makrolinse av typen Sigma 105 mm.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd