logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Langenvannet

Denne fine turen som var på innsjøen Langen, som egentlig ser ut som en elv siden den er så lang og smal, var jeg og en venn på kanotur. Langen ligger i Ski og Enebakk kommune, 126 meter over havet.

Kanotur på Langen

langenhengekoyeVi startet turen ved en plass som lå ved Bru-fjellveien. Når vi kom fram lastet vi bagasjen i kanoen, så ble det rett ut på vannet på null komma niks. Vi merket at det var mye små fisk der som spratt i vannflaten. Ikke store nok til å spise, men det var ganske fint og se på.

Vi padlet innover til vi fant en øy som var mye finere enn de andre vi hadde sett hittil. Så vi bestemte at vi skulle sove her. Det var en ganske liten øy, så det var sol på øya hele tiden. Når vi hadde tatt kanoen opp på land, pakket vi ut og begynte og ta opp gapahuken og hengekøya. Jeg var den heldige som fikk sove i hengekøya. Når vi var ferdig med og sette opp alt vi trengte, satt vi i gang stormkjøkkenet og tok fram Toro tomatsupppe. Vi delte likt og nøt den deilige velfortjente suppen. Den smakte ekstra godt etter kanoturen.

Dagen etter padlet vi litt rundt til vi ble litt slitne. Så gikk vi på land og stekte pølser som vi spiste. Det var ganske varmt i luften selv om det var mai måned, så jeg badet litt også men det var ikke lenge. Vannet var fortsatt kaldt. Vi padlet hjemover etter badingen. Vi var ganske fornøyd med turen fordi den var hverken for lang eller for kort.

Hvis du har lyst til å ta den samme turen, så fins det to forskjellige gode plasser og sette ut kanoen på vannet. Vi gikk ut der Bru-Fjellveien og Siggerudveien krysser. Legg merke til hvor mange fine og idylliske hus og hytter det er langs vannet. Turen tror jeg egner seg for alle over tolv år. Det går sikkert også med yngre barn også, men da blir de slitne fortere. Jeg som er tretten ble også ganske sliten.

Turen er på cirka 1 nautisk mil som tilsvarer 1852 meter. Hvis du vil prøve fiskelykken så finnes det abbor, gjedde, lake, mort, brasme, ørekyte, flire, ål, ørret og sørv. LYKKE TIL.

Powered by Wikiloc
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd