logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Trollpikken

Trollpikken er en kort og grei tur på ca 4 km tur-retur. Det er opparbeidet en parkeringsplass ved starten av turen. Fra parkeringsplassen går man langs en smal asfaltert vei noen meter til man kommer inn på en grusvei.

Denne følger man 900 meter og tar av på sti til høyre. Her går man inn i heilandskapet og snart kan man se Trollpikken.

4km6arvandrerkupertutsikt
I 2017 fikk Trollpikken stor mediedekning da noen ødela den. Navnet på steinblokken gjorde det lett å lage ordspill i media, og nyheten spredte seg til mange land. Det ble samlet inn penger til å gjenreise steinblokken slik den engang var og i juli 2017 var den igjen erigert.


Steinblokken skal ha blitt stående i sin positur ved siste istid og løsnet den fra berget, men isen klarte ikke  å dra den med seg. Selv om steinblokken har stått der i 10 000 år, ble den ikke kjent før i 2017.


Har den klart å bli en turistfelle, hvor man blir gående i kø hele veien? Når vi besøkte attraksjonen i juli 2017 var det stort sett folk som kom og gikk hele tiden. Man går således ikke alene dit i feriesesongen, men det er heller ikke fullt av folk og trengsel. Slik turistnæringen håper, er det et fint sted å ta en selfie.

Trollpikken ligger i Eigersund kommune i Rogaland. Fra Fylkesvei 42 tar du av på Sletteidveien. Langs denne ligger Trollpikken parkering. I bilens GPS kan du legge inn adressen Kjervallveien 8, 4370 Egersund.

Powered by Wikiloc
Our website is protected by DMC Firewall!