logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Rundtur til Lauvtjern

En rundtur på 10 km som passerer flere vann. Turen innebærer en del stigning fordi vi går over to åser. Utgangspunktet er parkeringsplassen ved Østmarksetra som ligger ved Bøler/Oppsal i Oslo Øst.


Østmarksetra ble bygget i 1926, brant ned og bygget opp igjen i 1928. Det var tanker om at det skulle være en skihytte, men ble i stedet restaurant og selskapslokale. Under 2. verdenskrig overtok tyskerne bygget. I fjellet under setra bygget tyskerne en hall som Sivilforsvaret senere har overtatt. 


I begynnelsen av turen er det en bred og flott grusvei og det første vi kommer til er Ulsrudvann. En populær plass for grilling og bading. Vi følger grusveien videre og ser “korketrekkeren”, et stykke av veien som snirkler seg i en sirkel og i sikksakk slik at det skulle bli lettere å komme fram med hest og vogn opp den bratt bakken. Det er fra tiden Sarabråten hadde sin storhetstid som sommerbolig og utfartssted for byfolk, eiet og bygget av rikmannen Thomas Heftye.


I nordenden av Nøklevann tar vi av grusveien og inn på blåmerket sti. Her bærer det oppover Haukåsen til vi kommer til radaren på toppen. Før var det høye trær på toppen, nå er trærne felt, plassen har blitt åpen og man har utsikt til Oslofjorden. Et populært turmål der mange stier møtes på toppen.


Herfra går det nedover åsen i nordlig retning mot Lauvtjern. Et idyllisk tjern med en hytte i nordenden og en enkel badebrygge. Fin plass for en pause og nyte en kopp kaffe. 


Fra Lauvtjern bærer det nedover til Lutvann og den gamle husmannsplassen Lut. I dag en opparbeidet strand med kort vei til bebyggelsen på Trosterud og Hellerud. En vakker plass som er godt besøkt. Herfra bærer det tilbake til Østmarksetra på østsiden av Lutvann. Bratt stigning over åsen med tidvis utsikt over Lutvann. Så er vi tilbake på den samme grusveien hvor vi begynte turen.


Kartet viser turen og kan lastes ned til mobilen eller gps.

 

Powered by Wikiloc
Radaren på Haukåsen
Utsikt fra Haukåsen
Strand på Lutvann
DMC Firewall is a Joomla Security extension!